De maximale hypotheek berekenen

De maximale hypotheek berekenen – Onze ogen zijn vaak groter dan onze portemonnee. Wanneer we onze droomwoning hebben gevonden, dan wordt er niet altijd stil gestaan bij de vraag: kunnen we het ons ook veroorloven? Daarom is het belangrijk dat kopers eerst de maximale hypotheekrente berekenen. Bij de vaststelling van de hypotheek of lening worden er vele verschillende factoren afgewogen. Om u een eerste indruk te geven, zetten wij de meest voorkomende vragen op een rijtje.

Dienstverband

De hypotheekverstrekker wil graag een indruk krijgen van betrouwbaarheid dat u uw aflossingen kunt betalen. Om de maximale hypotheek berekenen maakt het dus veel uit of u een vast dienstverband of tijdelijk dienstverband heeft, of u een zelfstandig ondernemer bent of bent gepensioneerd.

Toekomstig dienstverband

Veel kopers kopen al een huis op jonge leeftijd. Wanneer u al op oudere leeftijd bent dan wil de geldverstrekker graag weten hoelang u nog een inkomen genereert voordat u met pensioen gaat.

Jaarinkomen

Natuurlijk moet u geen huis kopen waarvan de aflossingen hoger zijn dan dat u zich kunt veroorloven. Om hier een beeld van te krijgen zult u aan moeten geven wat uw jaarinkomen is of, wanneer u een zelfstandig ondernemer bent: wat de fiscale winst was over de afgelopen 3 boekjaren.

Koopt u alleen of met een partner

Het maakt natuurlijk heel veel uit of u straks de kosten zelfstandig moet dragen, of dat u die kunt delen met uw partner.

Wat zijn de uitgaves?

Iedereen heeft uitgaves, maar niet iedereen heeft dezelfde uitgaves. Het is voor de geldverstrekker erg belangrijk op te weten of u uitgavenposten hebt zoals leningen (bv. een studielening) of dat u alimentatie moet betalen. Indien zo: reken er op dat ze willen weten wat die bedragen zijn!

Wat zijn uw eigen middelen?

Wanneer u eigen geld heeft, rood mag staan bij de bank of over een creditcard beschikt dan kan dat zeker positief voor u werken bij de aanvraag van een hypotheek.

Het kopen van een eigen huis is een stap die men niet lichtzinnig moet nemen. Een droomhuis kan al snel een nachtmerrie worden wanneer (later) blijkt dat u het zich, in feite, niet kunt veroorloven. Neem contact op met één van onze adviseurs en laat u uitvoerig toelichten over de mogelijkheden!