“Een hypotheek oversluiten kan vaak positief uitwerken voor huizenbezitters en flink voordeel opleveren”

Hypotheek regelen Breda

snel hypotheek regelen Breda

hypotheek regelen Breda

hoe lang duurt hypotheek regelen in Breda

hypotheek hulp

De meeste kopers van een huis zitten lange tijd vast aan hun hypotheek. Soms wel tot 30 jaar. Toch is het belangrijk de ontwikkelingen in de gaten te houden en regelmatig contact te hebben met de adviseur. Ontwikkelingen op de financiële markt kunnen het aantrekkelijk maken om een hypotheek over te sluiten.

Een hypotheek oversluiten is raadzaam wanneer de hypotheekrente lager is dat de rente waartegen uw hypotheek is afgesloten en wanneer uw verwachting is dat uw hypotheekrente veel hoger is aan het einde van de rentevaste periode.

De financiële consequenties van het oversluiten

Wanneer u een hypotheek oversluit dan sluit u, in feite, een nieuwe hypotheek af. Hier zijn wel kosten aan verbonden voor, bijvoorbeeld, de taxatie, de notaris, de Kosten Nationale Hypotheek Garantie en voor advies en bemiddeling. Ook kan het zijn dat u een boete moet betalen voor het vervroegd aflossen van de bestaande hypotheek. Dat maakt dat een hypotheek oversluiten niet altijd financieel voordeliger is.

De oversluitkosten zijn fiscaal aftrekbaar wanneer de nieuwe hypotheek een lening vervangt die u destijds bent aangegaan om de woning te kopen, te onderhouden of te verbeteren. Geld dat u leent om de oversluitkosten te betalen komt niet in aanmerking voor renteaftrek.

Niet elke hypotheek komt in aanmerking voor een oversluiting. Zo kan een aflossingsvrije hypotheek niet altijd ongewijzigd worden meegenomen wanneer u de hypotheek oversluit. Het oversluiten van een spaarhypotheek heeft eveneens weinig zin: een lagere rente zal in dat geval vaak leiden tot een hogere verzekeringspremie of inleg op de bankspaarrekening.

Waar op letten?

Wanneer u uw hypotheek wilt laten oversluiten dan zal de geldverstrekker kijken naar de hoogte van uw hypotheek. De geldverstrekker zal deze relateren aan de waarde van uw woning. Wanneer uw woning minder waard is dan het hypotheekbedrag dan zal de geldverstrekker terughoudend zijn om hun hypotheek over te sluiten.

Wanneer u uw hypotheek wilt laten oversluiten dan is het belangrijk dat u goed op de details let. Die kunnen het verschil maken. Laat onze adviseurs u voorlichten. Zij zijn bekend met de belangrijke punten wanneer u een hypotheek wilt oversluiten.